MicroStation of PowerDraft?

Laatst aangepast door Marco Helleman op September 10, 2019 14:44

Steeds meer MicroStation-gebruikers schakelen over op PowerDraft. Tijd om de verschillen eens op een rijtje te zetten.

Voor mensen die nog nooit van PowerDraft hebben gehoord: PowerDraft is het "kleine" broertje van MicroStation. Is het daarom minder bruikbaar? Als je voornamelijk in 2D tekent: Zeker niet! PowerDraft beschikt over alle 2D-functionaliteit die MicroStation ook heeft, alleen op 3D-gebied zijn er (iets) minder mogelijkheden.

Even op een rijtje wat PowerDraft Connect Edition NIET in huis heeft:

• Advanced rendering (Luxology), maar wel Display Styles die je zelf kunt aanpassen
  • Animatie
  • Batch Convert: je kunt dus niet meerdere files tegelijk naar een andere versie converteren
  • Batch Processing: je kunt niet een script gebruiken om meerder bestanden tegelijk aan te passen
  • 3D Solid Modeling Tools
  • 3D Surface Modeling Tools
  • Mesh Tools

Dus als je bovenstaande functies niet nodig hebt voor je tekeningen is PowerDraft een goed (én goedkoper) alternatief voor MicroStation!

Het mooie is dat de user interface exact hetzelfde is als die van MicroStation dus een gebruiker kan direct aan de slag zoals hij/zij altijd gewend was in MicroStation.

(Met dank aan Samir Haque van Bentley. Voor zijn artikel zie link.)