Gratis gebundelde procesversnellers: Optimize Tools

Laatst aangepast door Marco Helleman op September 10, 2019 14:48

Alsjeblieft. Speciaal voor jou deze handige efficiënte en gebundelde procesversnellers. In minder klikken en zoekwerk naar je favoriete en veelgebruikte routines. Dit willen we graag gratis met je delen!

Waarschijnlijk ken je onze NLCS-software voor MicroStation die The People Group uitbrengt onder de naam Optimize NLCS. Deze software bevat verschillende tools die het maken van tekeningen gemakkelijker maken.

Maar sinds enige tijd presenteert The People Group Optimize NLCS in een menu dat Optimize Tools heet. En dit menu, dat verschillende tools bevat, is voor iedereen GRATIS aan te vragen. Je hoeft dus geen Optimize NLCS aan te kopen om deze tools te mogen gebruiken. Een mail naar support@thepeoplegroup.nl is voldoende om de set toegestuurd te krijgen. En de installatie is super eenvoudig! Deze wordt standaard uitgeleverd volgens opzet van de onze Workspace die te gebruiken is in zowel MicroStation V8i en CE.

De Tools worden nog regelmatig aangevuld en als je ze aangevraagd hebt, krijg je ook de updates. Optimize Tools presenteert zich als een extra pulldownmenu, maar zijn ook opgenomen in een task:

Daarnaast kun je de Tools ook nog oproepen als een toolbar met twee fly-outs erin die je ook weer als een aparte toolbar kunt plaatsen:

Hieronder een voorlopige opsomming van de tools die aangeboden worden in de Optimize Tools:

EPSG 28998

Een snelle manier om het RD-stelsel aan je tekening te koppelen. Niet nieuw, zit gewoon in MicroStation, maar je hoeft nu zelf niet meer op zoek. Ik hoef nauwelijks uit te leggen wat het belang is van tekenen in de juiste coördinaten. Maar deze tool zorgt ervoor de je tekenruimte op de juiste coördinaten ligt.

Open Location in Google MapsKlik ergens in je scherm en Google Maps start op en toont je de locatie van je punt in Maps. Naar wens ook in satelite-weergave.

LuchtfotoKoppelt een luchtfoto op de plek waar je ingezoomd bent. Als je uitzoomt wordt de luchtfoto elke keer bijgewerkt.

Luchtfoto afkoppelenDit gebruik je om de luchtfoto (die je bij het vorige commando gekoppeld hebt) los te koppelen.

Achtergrond Zwart <> WitDit commando doet precies wat het zegt. Het verandert de achtergrond van je tekening (je designmodel) van zwart naar wit en omgekeerd. Dit werkt niet op sheetmodels, alleen op designmodels.

Open verkenner in folder van geopende DGNMoeten we nog meer zeggen? Dit spreekt voor zichzelf.

AccuDraw ShortcutsDeze tool toont het overzicht van de AccuDraw Shortcuts. En ja, daar kun je ook op een andere manier komen, maar hier hoef je niets voor te onthouden.

ScreencaptureHiermee maak je heel snel een jpeg van je tekening. Na het activeren van het commando teken je met twee punten een rechthoek. Je geeft het plaatje een naam en slaat het op.Hierbij heb je keuze uit een heleboel extensies, zoals te zien in onderstaand plaatje:

En verder?

Het menu wordt binnenkort nog verder uitgebreid met bijvoorbeeld een adreszoeker en een eenvoudig rijcurveprogramma. Maar we hopen ook een beetje op jouw input.

Heb jij een knopje, een macro, een idee dat vreselijk handig is? Zoiets waar al je collega’s enthousiast over waren? Of iets dat je al jaren gebruikt en niet meer zonder kan? Stuur het in en misschien komt jouw idee binnenkort in de Optimize Tools!