Nieuwe versie Optimize producten!

Geplaatst op 14 June 2019

Komende tijd gaan wij onze Optimize producten op een iets andere manier beschikbaar maken. Zowel Optimize NLCS, Optimize GeoDATA en Optimize GlobeSpotter komen in een nieuw Optimize Tools-menu. Een nieuw onderdeel daarin is een set gratis tools en handigheidjes die iedereen krijgt die één van onze producten gebruikt. Of eigenlijk nog beter: iedereen kan deze toolset ontvangen, ook als je géén van onze producten gebruikt (interesse? Neem contact op met support@thepeoplegroup.nl).

Op dit moment bevat het menu 3 tools:

  • Koppelen coördinatensysteem + openen Google Streetview
  • Koppelen en ontkoppelen van PDOK luchtfoto
  • Angle tool, tool om bijvoorbeeld cellen handig onder een hoek te plaatsen.

De bedoeling is om die Tools in de komende tijd verder aan te vullen. En daar kunt u ook bij helpen! Weet u nog iets dat u graag in dit menu zou willen zien of heeft u misschien een handige tool, macro of script die we hierin mogen opnemen? Wij horen het graag.

Naast de Tools bevat het menu ook de opstartmenu's voor Optimize NLCS, Optimize GeoDATA en Optimize GlobeSpotter. U kunt alleen de producten gebruiken die u aangekocht heeft.

Optimize NLCS

De lang verwachte NLCS 4.2 zal per 1 juli door het BIM-loket uitgebracht worden. Tegelijkertijd brengen wij een update uit van Optimize NLCS 4.2 én de nieuwste versie van Optimize NLCS CONNECT Edition.

Optimize GeoDATA

Om organisaties tegemoet te komen die GeoDATA gebruiken én tekenen volgens de NLCS is een aantal opties toegevoegd voor de BGT:

  1. De BGT objecten worden ingelezen en als BGT kaart op ‘BGT lagen’ en met ‘BGT kleuren’ weergegeven.
  2. De BGT objecten worden ingelezen en op NLCS lagen geplaatst. De lijn kleuren volgen de NLCS, de vlakvullingen blijven ‘BGT gekleurd’. De lijnstijlen worden vervangen door standaard lijnenstijl 0 en cellen worden weergegeven door het karakter ‘O’.
  3. De BGT objecten worden ingelezen en op NLCS lagen geplaatst. De lijn kleuren volgen de NLCS, de vlakvullingen blijven ‘BGT gekleurd’. De lijnstijlen en cellen worden nu weergegeven conform NLCS, met NLCS lijnstijlen en NLCS symbolen.

Omdat bij GeoDATA geen lijnstijlbibliotheken en cell-bibliotheken van de NLCS zitten, kan de laatste optie alleen gebruikt worden als u over Optimize NLCS beschikt.

Ook deze nieuwe versie van GeoDATA is per 1 juli beschikbaar.