• De Tools zitten in een volledig nieuwe Optimize_Tools_Menu_CE.dgnlib. V8 wordt hierin niet meer ondersteund.
  • Nieuwe VBA met extra functies gemaakt.
  • De Tools hebben een licht nieuwe lay-out, een aantal knoppen zijn samengevoegd:
    • Attach Geographic Coordinate System en Open Google streetview. Bij het openen van Google Maps wordt het GCS automatisch gekoppeld.
    • Attach en Detach luchtfoto. Werkt via de VBA die toggelt tussen Attach en Detach
    • PDOK items. Zitten nu samen onder een eigen toolbox
    • PDOK rasters worden nu gekoppeld via de VBA die toggelt tussen Attach en Detach
  • Luchtfoto is nu luchtfoto van 2019. Ook zijn de voorgaande jaren nu toegevoegd in de xwms (2016, 2017, 2018 en 2019).
  • Adreszoeker uitgebreid met ‘Geef dichtstbijzijnde adres’
  • PDOK raster references worden nu op een ‘eigen’ laag gezet: Raster_<wms-naam>.
  • Items onder de ‘Optimize’ button opnieuw gerangschikt.
  • Optimize Plot toegevoegd onder de Optimize button.
  • GeoData en Streetsmart worden nu opgestart via het menu en niet meer via de CFG.
  • GeoDATA toolbox is aangepast.
  • Onder de rechter muisknop is een ‘Select Elements By’ optie toegevoegd met de volgende opties:
    • Select By Level: alle elementen die op hetzelfde level staan worden in een selectieset gezet.
    • Select By Level en Type: alle elementen van hetzelfde type op dezelfde laag worden geselecteerd.
    • Select By Cell naam: Alle cellen met dezelfde naam worden geselecteerd.
    • Select By Level, Celltype en Cell naam: Alle cellen met dezelfde naam op hetzelfde level worden geselecteerd.
    • Bij aanklikken van de tool wordt gevraagd het eerste element te kiezen, de tool kiest dan daarna alle elementen van hetzelfde type zoals hierboven beschreven en zet deze in een selectieset.
  • De Levels on/of items zijn onder een submenu geplaatst o ‘Levels Off By element’
    • ‘Levels Off except Element’ o ‘Levels on all zet’ nu automatisch alle lagen van de actieve view aan.