Wist je dat je vrij makkelijk Google Maps kunt gebruiken vanuit MicroStation?

Open met een datapunt vanuit je tekening de juiste locatie in Google Maps.

Voorbereiding: Coordinaat systeem koppelen

• Open Tools>Geographic>Select Geographic Coordinate System (of in Connect: ga naar tab "Utilities" en kies "Coordinate System in panel "Geographic")
  • Kies uit de toolbox het blauwe wereldbolletje met het boek en selecteer daarna Library>Projected (northing, easting,…)>Europe>Netherlands>EPSG:28998 – Amersfoort / RD New. Dit stelsel wordt bv ook door PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart, de site van de overheid) gebruikt.
  • In de toolbox wordt nu het gekozen coördinatensysteem getoond:

• Ga nu naar File> save settings om het gekozen coördinatensysteem vast te houden.

Google Maps of streetview openen (de optie voor onderstaande setting is vervallen met recente versies van Bentley producten en hierdoor is het niet meer mogelijk dit onderstaande in te stellen).

• Open opnieuw Tools>GeoGraphic en klik nu op de laatste optie ‘Open location in Google Maps’
  • Om het satellietbeeld te zien, zet ‘Style’ op Satelite en ‘View’ op Map. Daarna een punt in de dgn op de plaats die je wilt zien en Google maps opent met het sattelietbeeld. Met behulp van de slider kun je het zoomniveau instellen.
  • Om street view te zien, zet ‘Style’ op Maps en ‘View’ op Streets. Ook nu weer een datapunt op de plaats die je wilt zien en Google maps opent met de street view.