Voor het aanpassen van de actieve eigenschappen (Active Attributes) van je tekensessie heb je verschillende manieren.

Level aanpassen

Als je (zoveel mogelijk) bylevel tekent (en daar gaan we vanuit, toch?) kun je eenvoudig een laag actief maken om te zorgen dat de actieve eigenschappen veranderen. Je moet (natuurlijk) wel zorgen dat alle eigenschappen op "bylevel" staan:

Bovenstaande eigenschappen zijn allemaal ingesteld op "bylevel" dat kun je zien omdat er een klein stapeltje  in elk icoon zichtbaar is.

Een snelle manier om de laag aan te passen is door het uitklapvenster van de Levels te gebruiken. Als je klikt op het driehoekje rechts van de actieve laag dan klapt dit uit en kies je een nieuwe laag.

Dit werkt natuurlijk alleen als je weet op welke laag je wil gaan tekenen.

SmartMatch

Als je niet weet welke laag of instellingen een element heeft, maar je wil wel een element gaan tekenen dat dezelfde eigenschappen heeft dan kun je gebruik maken van SmartMatch:

Klik SmartMatch aan en selecteer het element dat de juiste eigenschappen heeft en bevestig. Nu zijn de actieve eigenschappen dezelfde eigenschappen als die van het geselecteerde element.

Symbology preview

Het is mogelijk om in de toolbar van de eigenschappen een venster aan te zetten waarin je de actieve eigenschappen kunt zien, de Symbology Preview:

Aanzetten doe je door met je rechtermuisknop op een icoon in de toolbar te klikken en dan in het lijstje de Symbology Preview aan te klikken.

Om snel de actieve eigenschappen te wijzigen kun je een element uit de tekening naar het vakje van de Symbology slepen. De eigenschappen van dat gesleepte element worden dan de nieuwe actieve eigenschappen.

Conclusie

Welke is het handigste? Waarschijnlijk de methode waar je het eerst aan denkt!