1. Zorg eerst dat je een gesloten vlak hebt (dus een shape of een complex shape).
  2. Dan start je het PLACE TEKST-commando op:
  3. In het tekstvenster dat je dan krijgt:
    Kies je de optie insert field:
  4. Dan krijg je het volgende scherm:
    Als we de oppervlakte willen gebruiken dan moet achter "Field Type" moet (zoals hierboven) Element Properties staan. Klik op OK.
  5. Selecteer het gesloten vlak waarvan je de oppervlakte wil bepalen.
  6. Daarna kun je in het volgende scherm de oppervlakte ("Area") selecteren (hiervoor moet je wel even het kopje "Geometry" uitklappen):
  7. Nu kun je in het rechterdeel instellingen doen voor de weergave van de oppervlakte zoals de eenheden en het aantal cijfers achter de comma:
  8. Klik op OK.
  9. Je kunt nu de tekst plaatsen in of bij je shape of in een tabel. Het field is gekoppeld aan de shape en als de shape van grootte verandert dan verandert de waarde mee.