Beste gebruikers,

Wij willen jullie met dit bericht op de hoogte brengen van het onderhoudsbeleid van Bentley.

Planning onderhoudsbeleid

Op de website van Bentley is een planning van het onderhoudsbeleid van Bentley Software voor de komende jaren weergegeven.

Deze planning geeft aan dat de status van het onderhoud gaat veranderen.

Per versie van MicroStation verschilt de uitfasering. Hieronder volgt een overzicht van wanneer welke versie stopt:

• Het onderhoud van de versies voor V8i (dus V8, XM, 2004) gaat stoppen per 01-01-2019.
  • Voor versies van V8i t/m SS3 stopt dit per 01-07-2019!
  • Het onderhoud voor versie V8i SS4 zal per 01-01-2021 definitief eindigen

Wat betekent dit concreet

Een van de consequenties van het stoppen van de ondersteuning is dat niet meer automatisch de meest actuele versie van AutoCAD kan worden ingelezen. Momenteel gaat het om Autodesk® RealDWG™ 2016 voor MicroStation SS4 (update 9). Zie onderstaande gerelateerde artikelen:

Voor het bewerken van tekeningen van meer actuele versies van AutoCAD (momenteel is versie 2019 actueel) is dus MicroStation CONNECT Edition vereist.

Actie zonder stress

Afhankelijk van de versie die momenteel operationeel is binnen jouw organisatie, zal op korte termijn actie ondernomen moeten gaan worden.

Wij helpen graag bij een eventuele update / migratie van jullie MicroStation omgeving naar de CONNECT Edition. Wij hebben hiervoor een migratieplan ontwikkeld waarin onze expertise, diensten en opleidingen geïntegreerd zijn. Een plan van aanpak bevatten globaal de volgende onderdelen:

1. Inventarisatie / impactanalyse
  2. Trainen applicatiebeheerder(s)
  3. Omzetten / hercompileren nog te gebruiken programma's/tooling
  4. Opbouwen MS WorkSpace CONNECT Edition
  5. Implementatie, testen en uitrol van software
  6. Trainen van gebruikers (op verschillend niveau, discipline en toepassingen)
  7. Nazorg in de vorm van werkplekbegeleiding en verdere workshops/verdieping

Zijn jullie bezig of denken jullie aan migreren naar de CONNECT Edition en willen jullie advies of een volledige ontzorging? Neem dan gerust contact met ons op via support@thepeoplegroup.nl

Optimize Tools

Wij hebben voor de CONNECT Edition reeds wat voorwerk verricht in de vorm van onze geprepareerde Optimize Tools met een WorkSpace voor MicroStation / PowerDraft CONNECT Edition. Met al onze diensten en producten leveren wij deze (kosteloos) mee. Wil jij ook gebruik maken van deze toolbox, dan kun je die bij ons aanvragen. Ook dit kan via onze support mail.

Heb je vragen over bovenstaande of hoe we jullie als organisatie (verder) kunnen helpen met applicatiebeheer, opleidingen of advies? Stuur dan een mail naar support@thepeoplegroup.nl