Als de applicatie opstart dan worden de vier databases uit de Parent locatie, gekopieerd naar een   locatie op het systeem van een gebruiker (local locatie).

De variabele NLCS_LOCAL_DB_PATH verwijst naar een directory op het systeem van een gebruiker. De variabele mag nooit verwijzen naar een locatie op bijvoorbeeld een server.

Bij het kopiëren van de databases van de parent locatie naar de locatie op het systeem van een gebruiker, wordt gekeken naar de datums van de parent- en de local databases. Alleen als een local database niet aanwezig is of als de datum van een parent database nieuwer is dan de datum van een local database wordt deze overschreven.