Altijd na het installeren van een nieuwe Optimize release moeten de volgende twee key-in’s gedraaid worden:

Key-in: OPTIMIZE.OBJECT UPDATE CLIENT SYMBOOL
Key-in: OPTIMIZE.OBJECT UPDATE CLIENT PATTERN

De Start button die hoort bij Update alle Bibliotheken moet gebruikt worden (dit kan even duren).

De tooling bepaalt welke symbolen uit de BIM-, Optimize- en client omgeving horen bij de objecten uit de BIM-, Optimize- en client omgeving. Om performance redenen wordt dit vastgelegd in de database.

Een klant kan eigen objecten en symbolen aan de applicatie toegevoegd hebben. De eigen wijzigingen en toevoegingen moeten nagelopen worden in relatie tot de data uit de BIM- en Optimize omgeving.

Met de tooling worden de relaties tussen de symbolen en objecten nagelopen en geschreven in de local client database. Er wordt immers altijd geschreven in de local client database.

Dus hier geldt dat een beheerder van het programma na het uitvoeren van de tooling de local client database moet kopiëren naar de parent locatie.