Starten via de ribbon

Standaard voegt Optimize aan de ribbon een panel “Optimize” toe.

Optimize NLCS is daarin opgenomen. Als u op “NLCS” klikt dan start Optimize NLCS op.

Met het kiezen van de Workflow Optimize, wordt de ribbon Optimize getoond in MicroStation. Hiermee wordt de beschikbare functionaliteit zichtbaar gemaakt m.b.t. Optimize NLCS.

Met het item Hoofdmenu, tabblad Tools in het panel NLCS kan het hoofdmenu ook worden opgestart en getoond.

Opstarten via Rechtermuisknop

Als je de rechtermuisknop langer ingedrukt houdt verschijnt er een menu met toegang tot het Optimize Hoofdmenu:

Opstarten via key-in

Het Key-in-venster kan geopend worden via het icoontje in panel “Primary” van de ribbon of door te klikken op 'Enter'.

Type het commando "Optimize openmainwindow":

Dit start het hoofdmenu.

Optimize NLCS stoppen

Als je het Hoofdscherm sluit, stopt het programma. Maar hiermee wordt niet de licentie vrijgegeven. Pas als je MicroStation, PowerDraft, OpenRoads Desgner of OpenCities Map sluit wordt de licentie vrijgegeven. Wordt NLCS geladen op WorkSet niveau, dan is sluiten van de dgn en dus workset genoeg.