Je kunt de eigenschappen van een bestaand object in de tekening overnemen met de functie "Match". Hiermee worden de objectkenmerken uitgelezen. Na analyse wordt direct naar het betreffende menu-onderdeel geschakeld en kun je een nieuw object tekenen met dezelfde eigenschappen als het bestaande object.

Niet alleen worden de laagnaam en bijbehorende eigenschappen actief gemaakt, maar ook het bijbehorende tekencommando wordt geactiveerd.

Match via hoofdmenu

Je vindt de “Match”-knop linksonder in het hoofdscherm:

Klik op de button en selecteer een NLCS object in de tekening. Klik nogmaals om te bevestigen.

Heb je bijvoorbeeld een bestaande huisaansluiting, HWA, Riolering geselecteerd dan wordt in het hoofdmenu de locatie van het NLCS object getoond in het hoofdmenu.

Meteen wordt ook de laag B-BH-RI-HWA_HUISAANSLUITING actief gemaakt en het 'Place Smartline' commando geactiveerd.

Match via rechtermuis popmenu

Via de rechtermuisklik kom je in het rechtermuisknopmenu, waarin zich de functie “Optimize Match” bevindt.

Klik op het item “Optimize Match”.

Selecteer vervolgens het NLCS object, de bijbehorende laag wordt actief gemaakt en het bijbehorende plaatsingscommando wordt geactiveerd.