Met Optimize kun je symbolen plaatsen waarvan de symbology door de NLCS zijn bepaald.

In het hoofdmenu worden de eventuele beschikbare symbolen van een object in het rechtergedeelte getoond. Hieronder een voorbeeld van het object BOOM.

Wanneer men met de cursor over het icoon van het symbool komt dan komt er een tooltip venster naar voren met de naam van het symbool.

Bij het dubbel klikken op het symbool icoon kan het symbool (cell) worden geplaatst, waarbij deze op de NLCS laag zal worden geplaatst.

Na het dubbel klikken wordt er een dialoog venster “Optimize Plaats symbool” getoond, waarmee het symbool op een bepaalde manier kan worden geplaatst.

Uitlijnen op element

Uitlijnen op view

Uitlijnen op 2 punten

90 graden linksom draaien

90 graden rechtsom draaien

Spiegel cell horizontaal

Spiegel cell verticaal

Spiegel cell verticaal én horizontaal

Je kunt direct een label plaatsen

(als losse tekst  of aanpijling  ) voor de Actieve cell (vinkje aan) of een willekeurige cell (vinkje uit).

In onderstaand is de Actieve cell SGR-BOOM_003

Is het vinkje bij Actieve cel uitgeschakeld

Dan wordt de vraag gesteld om een Cell te selecteren in de tekening (standaard linkermuisknop) of d.m.v. een reset stoppen (of 2x rechtermuisknop).

Is de juiste Cell gekozen dan moet je die accepteren met de linker muisknop, de rechter muisknop gebruik je om de selectie ongedaan te maken, of je kunt stoppen d.m.v. een reset (of 2x rechtermuisknop).

Bij een aanpijling kies je eerst het begin van de aanpijling en daarna de  locatie van de tekst, anders alleen locatie van de tekst.

Het uitlijnen op Active angle en instellen Active angle gaat via de tevens geopende MicroStation toolbox 'Place Active Cell'.

Je kunt ook via het scherm van “Optimize NLCS CE” symbolen plaatsen.

Klik op de button “Plaats symbool” en er opent een dialoogvenster met de symbolen en de daarbij behorende naam en omschrijving.

Door dubbel te klikken op het symbool icoon wordt het symbool (cell) geplaatst op de bijbehorende NLCS-laag.