Er zijn nog twee tools die niet te vinden zijn in het tabblad 'Specials'. Deze vind je alleen in de Ribbon.

Koppel foto

Hiermee kun je een foto koppelen aan je tekening en dat kan zowel met foto's met gps-coördinaten als met foto's zonder.

Selecteer de foto die gebruikt dient te worden, waarna het volgende scherm verschijnt:

De foto wordt gescand en er wordt gecontroleerd of deze gps-coördinaten bevat. Daarna kun je de foto koppelen aan de tekening, daarvoor klik je op de knop “Foto’s invoegen”.

Ook heb je de mogelijkheid om in 1 keer nog meer foto’s te koppelen via de knop “meer foto’s selecteren”.

Nadat de foto is toegevoegd, verschijnt er in de tekening een camerasymbool op de betreffende locatie (GPS-coördinaten). Het camera symbool wordt standaard op de laag X-WE-AL-FOTOS-S geplaatst:

Bij het inzoomen op het camera symbool is een klein icoontje zichtbaar, wanneer je met de cursor hier naar toe beweegt dan wordt de foto in het klein getoond.  Bij het dubbel klikken op het kleine icoontje wordt de foto in een standaardviewer getoond.

Dit kan ook bij het klikken op het icoontje “Open Link”.

Lijnrichting wijzigen

Een handig hulpmiddel bij het gebruik van lijnstijlen met daarin teksten is de tool 'Lijnrichting wijzigen". Als je een lijn tekent met een lijnstijl die een letter of tekst bevat dan kan het voorkomen dat de tekst ondersteboven komt te staan (bijvoorbeeld als je  de lijn van rechts naar links tekent. Met de functie 'Wijzig lijnrichting' kun je deze tekst weer 'rechtop' zetten.

Selecteer hiervoor de lijn en klik daarna op 'Wijzig lijnrichting":

De tool houdt er rekening mee dat je lijn ook een linestring of complex chain kan zijn en draait dus niet het element 180°, maar draait werkelijk de tekenrichting van je element.

Je kunt deze tool ook toepassen op de (in deze versie) nieuwe lijntypes voor het tekenen van drempels: