Omdat het werken met het NLCS hoofdscherm nogal omslachtig is voor het werken met objecten die je dagelijks gebruikt is in Optimize NLCS de mogelijkheid ingebouwd om workflows te maken vanuit het hoofdscherm.

Een workflow is een set tabbladen met daarop groepen iconen.

Als voorbeeld zijn er een aantal workflows meegeleverd met Optimize NLCS.

Gebruikers van Optimize kunnen met behulp van deze workflows bepalen welke objecten zij dagelijks gebruiken/nodig hebben. De applicatiebeheerder kan dan de wensen van de gebruikers verwerken in de bestaande workflows of er nieuwe workflows voor maken.

Het NLCS hoofdscherm blijft de aangewezen bron voor de objecten die niet zo vaak voorkomen.

Voorbeeld Ribbons

In Optimize worden voorbeeld-workflows meegeleverd. Hierdoor kan een gebruiker zien hoe snel je objecten kunt plaatsen vanuit een speciaal voor bepaalde werkzaamheden ingerichte workflow.

Voorbeeld DO Bestek:

Voorbeeld Stedenbouw en Planologie:

Deze Workflows kan de applicatiebeheerder zelf aanmaken en beheren. Hiervoor verwijzen we naar de Configuratiehandleiding van Optimize NLCS CE.

Als objecten in   een workflow zijn opgenomen dan zijn ze ook te vinden (en te plaatsen) via de Search Ribbon (F4):

Toolbox uit ribbon openen en aanpassen

Elk object in de workflow is ook weer te geven in een toolbox.

Daarvoor klik je op de onderste optie in het uittrekmenu:

Dan krijg je een toolbox die er zo uitziet als de objecten uit het menu cellen zijn::

In menubar van elke toolbox (uit de workflow) zit de optie “Instellingen”.

In dat instellingenscherm zijn een aantal zaken aan te passen:

• Toon omschrijving bij icon / Toon Tooltip
    ->wel of niet een omschrijving of tooltip tonen bij iconen.
    Voorbeeld van toolbox zonder omschrijving:
  • Aantal kolommen (buttons) in rij
    Voorbeeld van toolbox met 3 kolommen:

• Grootte van Icon (button) in pixels.
    Voorbeeld van kleinere iconen: