De commando’s “Plaats reeks Kadercellen” en “Genereer Sheet Models vanuit kadercellen” kunnen worden gebruikt als er een aantal Sheet Models in een keer aangemaakt moeten worden. Nu kan de gebruiker eerst één of meerdere kadercellen in het Design Model plaatsen en vervolgens met behulp van geselecteerde kadercellen Sheet Models aan laten maken.

Werkwijze:

1. Activeer “Plaats reeks Kadercellen”, nu kan gebruiker één of meerdere kadercellen in Design Model plaatsen (al dan niet geroteerd). Er mogen verschillende bladformaten en schalen door elkaar gebruikt worden.
  2. Plaats nu één of meerdere kadercellen in de selectieset. Selectieset mag ook willekeurige andere elementen bevatten, de Plot Tool zal zelf de kadercellen “er uit vissen”.
  3. Klik nu op de knop “Genereer Sheet Models vanuit kadercellen”.
  4. Indien er geen kadercellen in selectieset worden gevonden dan zal de Plot Tool nu stoppen.
  5. Als er wel kadercellen aanwezig zijn dan zullen deze één voor één worden verwerkt tot een Sheet Model. Er zal één keer het Tag-invulscherm worden getoond.

Alle tags worden toegepast op alle Sheet Models (stempels). Tags zijn dus identiek voor alle aangemaakte Sheet Models, met uitzondering van de volgende tags:

• NL_META_BLADNUMMER
  • NL_META_SCHAAL
  • NL_META_TEKENBLADFORMAAT

De gebuikte instellingen (stempel, schaal etc.) worden als item type data aan de kadercel gekoppeld. Deze informatie wordt door de software gebruikt om o.a. te bepalen welke stempelcel gebruikt moet gaan worden tijdens het genereren van de sheets.  De item types zijn in het MicroStation Properties scherm terug te vinden onder het kopje “KaderCel” in “Items”:

In bovenstaand voorbeeld is formaat A4, schaal is 1:100 en als stempel is “SAL-HOOFD” gekozen.

Het is mogelijk om deze instellingen hier te wijzigen, de item type data kan in het Properties scherm worden aangepast.

Dit kan ook voor meerdere kadercellen tegelijkertijd. In onderstaand voorbeeld zijn twee kadercellen geselecteerd. Het is nu mogelijk om de te gebruiken stempelcel aan te passen door bij StempelCelName de gewenste symboolnaam in te vullen (bijvoorbeeld SAL-HOOFD).

Let op: als er géén stempelcel gewenst is dan dient de waarde [geen stempel] ingevuld te worden (inclusief de vierkante haken).