Het tweede tabblad (“Bewerken Sheet Model”) bevat functies om een Sheet Model aan te passen. De complete plot (inclusierf kadercel, stempelcel, Sheet Model etc.) ) te bijvoorbeeld worden verplaatst of geroteerd.

Let op dat je bij beide bewerkingen eerst de linker hoek van het kader selecteert!

Verplaats Sheet Model en kader

Het commando “Verplaats Sheet Model en Kader” werkt als volgt:

1. Klik op linker onderhoek van kadercel.
  2. Kadercel “hangt” nu aan de cursor, geef nu een datapoint om nieuw locatie aan te geven.

Roteer Sheet Model en kader

Het commando “Roteer Sheet Model en Kader” werkt als volgt:

1. >Klik op de linker onderhoek van kadercel.
  2. Klik daarna op de rechter onderhoek van kadercel.
  3. Kadercel wordt nu dynamisch geroteerd, geef een datapoint om gewenste rotatie aan te geven.

Wijzigingsblok toevoegen

Kies het gewenste Wijzigingsblok (vanaf versie v6.22.17.0 kun je met meerdere wijzigingsblokken werken)

Het commando “Wijzigingsblok toevoegen” werkt als volgt:

1. Vul de tag-gegevens in. Welke tags er getoond worden hangt af van de definitie van de wijzigingsblok cell (de tool leest alle tags uit die in de cell staan).

Het kan zijn dat je een info blok vult, de bovenstaande scherm afdrukt bevat dan geen invul velden.

2. Na een klik op de “Plaats wijzigingsblok” knop zal nu de ingevulde cell in het Sheet Model worden toegevoegd. De locatie wordt automatisch bepaald.

Clipboundary aan

Het commando “Clipboundary aan” is bedoeld om de clipping (van de reference file(s)) weer te activeren.

• Clipping Aan:

Clipboundary uit

Het commando “Clipboundary uit” is bedoeld om de clipping (van de reference file(s)) uit te zetten. Dit kan handig zijn tijdens het achteraf verplaatsen of roteren van Sheet Model.

• Clipping Uit:

Clipping wordt automatisch (weer) aangezet na het verplaatsen of roteren van een kadercel.