Een snelle manier om coördinaten te exporteren naar Excel gaat via een commando dat in een toolbar zit die een beetje verstopt zit:

Je krijgt dan het volgende toolsettings-venster:

Je geeft hier een bestandsnaam op ("Filename") in het witte tekstvakje bovenin of je klikt op "Browse" om een map te zoeken waar je het bestand neer wilt zetten. MicroStation maakt een .txt-file dat gemakkelijk te openen is met Excel.

Met behulp van één van de knoppen onderaan kun je de elementen in de tekening selecteren waarvan je de coördinaten wilt exporteren:

• Single
    Selecteer een element en alle coördinaten van dat element worden naar de Excel geëxporteerd.
  • Fence
    Alle elementen die met een vooraf getekende fence geselecteerd worden (let daarbij op de Fence Mode!). Hierbij moet je nog een datapunt geven voor acceptatie.
  • All
    Alle elementen uit de tekening selecteren.
    Hierna krijgt u de volgende melding:

Als u al een bestand selecteert waar al coördinaten in staan dan krijgt u de volgende melding:

Dit geeft u de mogelijkheid om de coördinaten aan het bestand toe te voegen ("Append existing file") hierbij blijven de coördinaten in het bestand behouden, of het bestand te overschrijven ("Overwrite existing file"), hierbij gaan de oude coördinaten verloren want ze worden overschreven door de nieuwe.

Overige instellingen
  • Order
    De weergegeven volgorde van de coördinaten (XYZ is in Nederland gebruikelijk, maar YXZ is ook mogelijk)
  • Format
    De eenheid waarin de coördinaten worden weergegeven met keuze uit:
    - Master = de Masterunits van de tekening
    - Sub = de Sub-units van de tekening
    - Working = de Working units van de tekening
    - UORs = Units of Resolution van de tekening
  • Accuracy
    De nauwkeurigheid in cijfers achter de komma
  • Separator
    Het gebruikte scheidingsteken voor het scheiden van hele getallen en decimalen (in Nederland is een komma gebruikelijk in Amerika een punt)
  • View
    In welke view staan de elementen die geselecteerd moeten worden.
  • Prefix
    Een letter of lettercombinatie die vóór het coördinaat in het testbestand moet komen staan.
  • Suffix
    Een letter of lettercombinatie die ná het coördinaat in het tekstbestand moet komen staan
  • Point#
    Deze optie is alleen beschikbaar als het witte vakje erachter aangevinkt staat. MicroStation nummert dan de coördinaten te beginnen met het nummer in het vak. Als je meerdere keren achter elkaar hetzelfde tekstbestand gebruikt om dingen in op te slaan houdt MicroStation zelf bij, bij welk cijfer je gebleven bent. Het nummer wordt zowel in het tekstbestand als in de tekening geplaatst. Bij het herhaald gebruiken van hetzelfde bestand vraag MicroStation elke keer of de nieuwe informatie bijgevoegd moet worden of dat de eerdere informatie overschreven mag worden.