Alsjeblieft. Speciaal voor jou deze handige efficiënte en gebundelde procesversnellers. In minder klikken en zoekwerk naar je favoriete en veelgebruikte routines. Dit willen we graag gratis met je delen!

Waarschijnlijk ken je onze NLCS-software voor MicroStation die The People Group uitbrengt onder de naam Optimize NLCS. Deze software bevat verschillende tools die het maken van tekeningen gemakkelijker maken.

Maar sinds enige tijd presenteert The People Group Optimize NLCS in een menu dat Optimize Tools heet. En dit menu, dat verschillende tools bevat, is voor iedereen GRATIS aan te vragen. Je hoeft dus geen Optimize NLCS aan te kopen om deze tools te mogen gebruiken. Een mail naar support@thepeoplegroup.nl is voldoende om de set toegestuurd te krijgen. En de installatie is super eenvoudig! Deze wordt standaard uitgeleverd volgens opzet van de onze Workspace die te gebruiken is in zowel MicroStation V8i en CE.

De Tools worden nog regelmatig aangevuld en als je ze aangevraagd hebt, krijg je ook de updates. Optimize Tools presenteert zich als een extra panel in de ribbo:

Hieronder een voorlopige opsomming van de tools die aangeboden worden in de Optimize Tools:

Een snelle manier om het RD-stelsel aan je tekening te koppelen. Niet nieuw, zit gewoon in MicroStation, maar je hoeft nu zelf niet meer op zoek. Ik hoef nauwelijks uit te leggen wat het belang is van tekenen in de juiste coördinaten. Maar deze tool zorgt ervoor de je tekenruimte op de juiste coördinaten ligt.
Tevens het openen van Google Maps of Streetview op de locatie van het gegeven datapunt.

Koppel en ontkoppel de actuele luchtfoto van PDOK. Deze wordt door PDOK automatisch geüpdatet.

Achtergrond Zwart <> Wit. Dit commando doet precies wat het zegt. Het verandert de achtergrond van je tekening (je designmodel) van zwart naar wit en omgekeerd. Dit werkt niet op sheetmodels, alleen op designmodels.

Open verkenner in folder van geopende DGN. Moeten we nog meer zeggen? Dit spreekt voor zichzelf.

AccuDraw Shortcuts. Deze tool toont het overzicht van de AccuDraw Shortcuts. En ja, daar kun je ook op een andere manier komen, maar hier hoef je niets voor te onthouden.

Screencapture. Hiermee maak je heel snel een jpeg van je tekening. Na het activeren van het commando teken je met twee punten een rechthoek. Je geeft het plaatje een naam en slaat het op.Hierbij heb je keuze uit een heleboel extensies, zoals te zien in onderstaand plaatje:

Adres zoeken. Geeft locatie weer van opgegeven adres.

Geef adres op punt. Na aangegeven locatiepunt wordt getracht het adres op te halen.

En verder?

Het menu wordt binnenkort nog eventueel verder uitgebreid.

Maar we hopen ook een beetje op jouw input.

Heb jij een knopje, een macro, een idee dat vreselijk handig is? Zoiets waar al je collega’s enthousiast over waren? Of iets dat je al jaren gebruikt en niet meer zonder kan? Stuur het in en misschien komt jouw idee binnenkort in de Optimize Tools!