Optimize Tools is de start-applicatie om programma’s uit de Optimize Suite te starten. De Optimize tools kunnen echter ook los als zelfstandige applicatie gebruikt worden.

Er zijn twee mogelijkheden voor het plaatsen van de bestanden:

• Lokaal: alle bestanden worden lokaal op het werkstation geplaatst in de directory: C:\ProgramData\TPG\Optimize\Optimize_Tools\
  • Centraal op het netwerk: alle bestanden worden op een centrale plaats op een netwerkschijf geplaatst, bv.:

<Netwerkdrive>\TPG\Optimize\Optimize_Tools\