Let op!
Als er al een andere versie van Optimize Tools geïnstalleerd is, dan eerst die versie
de-installeren!

De applicatie wordt als volgt geïnstalleerd:

• Ga naar de folder waar u de SetupOptimizeTools.zip heeft geplaatst.
  • Unzip de file. Er worden nu twee bestanden uitgepakt: Setup.exe en SetupOptimizeTools.msi.
  • Voer de Setup.exe uit als administrator.

Installeren data bestanden (ProgramData) Optimize Tools (versie van screenshots kan afwijken):

Het welkomstscherm wordt

getoond.

Klik op Next>.

De standaard folder locatie voor de configuratie en data lokaal is:

C:\ProgramData\TPG\Optimize\

(default optie)

Voor centraal op het netwerk, bv:

<Netwerkdrive>\TPG\Optimize\

Klik op Next>.

Klik op Next>.

Klik op Close.

De software is nu geïnstalleerd in 3 volgende folders, namelijk:

• C:\ProgramData\TPG\Optimize\Optimize_Tools
  • C:\ProgramData\TPG\Optimize\Config
  • C:\ProgramData\TPG\Optimize\Licenses

Of bij een netwerkinstallatie:

• <Netwerkdrive>\TPG\Optimize\
  • <Netwerkdrive>\TPG\Optimize\Config
  • <Netwerkdrive>\TPG\Optimize\Licenses

De installatie van de bestanden is hiermee voltooid.

Let op!

De gebruiker(s) moet(en) lees- én schrijfbevoegdheid hebben voor het bestand TPG_Optimize_License.db!

Dat bestand staat in: C:\ProgramData\TPG\Optimize\Licenses

of bij een netwerkinstallatie in: <Netwerkdrive>\TPG\Optimize\Licenses

Ga door met het artikel ‘Aanpassen configuratie’ om de configuratie naar eigen wens aan te passen.