Je hebt er vast al wel over gehoord: de nieuwe versie van MicroStation. Die is er al een tijdje, maar nog niet elke organisatie heeft er al kennis mee gemaakt. Toch wordt het wel tijd om er wat informatie over te krijgen want de ondersteuning voor V8i gaat over een tijd stoppen. De V8i versie wordt niet meer doorontwikkeld en compatibiliteit met de laatste AutoCAD versie wordt niet meer ondersteund (zie dit artikel voor meer informatie).

Ben je ook al aan het nadenken over de migratie van MicroStation v8i naar de CONNECT Edition? Voor de één een vanzelfsprekendheid, voor de ander een hele uitdaging om op te pakken.

Onze consultants kunnen je organisatie adviseren en helpen met deze uitdaging. Met onze Quickscan voeren we samen in 1 dag een inventarisatie uit en beschrijven de resultaten in een plan van aanpak om zo een voor jullie organisatie passende en gefaseerde migratietraject in gang te zetten. Op basis van deze QuickScan en het Plan van Aanpak is het wellicht makkelijker om een weloverwogen keuze te maken.

Voordelen van migratie

Een migratietraject als deze is een uitgesproken kans om weer met een schone lei (Bentley WorkSpace) te beginnen. Met onze inventarisatie maken we inzichtelijk welke ‘oude’ programma’s of (VBA) componenten inmiddels tot standaard functionaliteit zijn verheven of niet geschikt zijn voor gebruik in de CONNECT Edition (64 bits). Die laatste onderdelen moeten dan mogelijk opnieuw geschreven (geprogrammeerd) worden voor gebruik in CONNECT Edition. Wij kunnen u met bovenstaande helpen door dit inzichtelijk te maken en door de bestaande tooling te herprogrammeren naar de nieuwste versie.

Met de migratie kunnen wij je helpen van het opschonen van de WorkSpace zelf, het herprogrammeren van bestaande tooling, de installatie en uitrol van MicroStation CONNECT Edition tot het trainen van de gebruikers en verzorgen van werkplekbegeleiding als nazorg in de periode na de implementatie.

En ja, de look and feel van MicroStation is gewijzigd, maar dat moet geen probleem zijn om het in gebruik te nemen. Met onze training hebben we je zo weer bijgepraat. Door onze training/werkplekbegeleiding brengen we de verschillen op een zeer overzichtelijke manier in kaart zodat je probleemloos verder kunt werken, ook al zal het even wennen zijn. Binnen het traject kunnen we je ook een stuk nazorg aanbieden in de vorm van een dag Training Op Locatie. Wat er er nu prettiger dat we op jouw locatie, met eigen data en systemen individueel wordt geholpen met de zaken waar je wellicht tegenaan bent gelopen? Als er na verloop van tijd nog behoefte is aan herhaling of er zijn nog specifieke aanvullende vragen, dan komen wij gewoon een dagje meelopen. Handig toch? Een wandelende vraagbaak op de werkplek.


Heb je vragen over bovenstaande of hoe we jullie als organisatie (verder) kunnen helpen met advies of migratie naar MicroStation CONNECT Edition? Stuur dan een mail naar support@thepeoplegroup.nl of neem contact op via +31(0) 85 224 00 00.

Of houd onze nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie over onze Regiosessies, waarin wij door heel Nederland sessies organiseren waar we meer vertellen over de migratie naar de CONNECT Edition.